Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Wenger: Napast ću najjaču Barcelonu u historiji, nisu savršeni

Preuzmite sliku

Trener Arsenala Arsene Wenger je izjavio da će u večerašnjoj utakmici u Ligi prvaka napasti, kako je rekao, najjaču Barcelonu u historiji.

Ipak, uoči utakmice naglasio je da je veoma teško čuvati svakog fudbalera Barcelone.

Individualno, sve njihove igrače užasno je teško zaustaviti. Moramo pronaći način da zaustavimo njihov kolektiv. Suareza u utorak moramo utišati. Ovo je naša najbolja prilika, nije bitno koliko je ona velika. Moramo je zgrabiti i napasti ih“, rekao je Wenger.

Istakao je šta je najbitnije uraditi da Arsenal zadrži kakve takve šanse.

U ovako bitnoj utakmici koju igramo na domaćem terenu, ne smijemo biti glupi. Često pobijedimo u gostima, a kod kuće primimo glupe golove. Moramo izbalansirati odbranu i napad“, rekao je Wenger.

Novinari su Wengera pitali kako uopće pripremiti igrače kada igrate protiv najbolje ekipe na svijetu.

Iskreno, teže se pripremiti za utakmicu protiv Hulla nego protiv Barcelone. Kad igraš protiv Barcelone, svi su puno više fokusirani i motivisani. Znaju da cijeli svijet gleda tu utakmicu i žele se pokazati u najboljem svjetlu. Barcelona je veliki favorit. Kod Hulla se radi o tome da treba svakoga uvjeriti da je i to važna utakmica. Ono što je moj zadatak uoči ove utakmice je da sve igrače uvjerim da ako daju sve od sebe, šansa postoji. Pokušavam raširiti takvo razmišljanje među igračima’‘, kazao je Wenger.

Na kraju je ipak istakao kako ni ekipa Barcelone nije savršena kao što to mnogi misle.

Svijet nije savršen. Niko nije savršen, pa tako i nijedna ekipa nije savršena. Međutim, moram reći da oni nisu daleko od toga. Moramo iskoristiti svaki trenutak u utakmici koji dobijemo da postignemo pogodak. Njihov je napadački trojac najefikasniji na svijetu. U životu sam vidio puno napadača, ali ni jedan nije imao rekorde koje ima Lionel Messi. Naravno, vrhunska su klasa“, istakao je trener Arsenala.

Inače, Arsenal i Barcelona večeras u Londonu u 20.45 sati sastaju se u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,