Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vitez – Sloboda: Pogledajte golove i najzanimljivije detalje sa susreta (VIDEO)

Preuzmite sliku

Mnogi su se nadali da će se serija poraza Crveno – crnih prekinuti u Vitezu, no to se nažalost nije desilo.

Domaćini su slavili siguran trijumf 3:1 (1:0), te su nam na prvenstvenoj tabeli prišli na samo bod zaostatka.

Uoči meča najavljivan je okršaj dvije ekipe podjednakih kvaliteta, što se potvrdilo od prvog sudijskog zvižduka. Ipak, na samom otvaranju utakmice Crveno – crni su djelovali mnogo sigurniji i odlučniji da zatresu mrežu domaćina.

  • vitez - sloboda 3-1 2
  • Sadiković je izveo sljedeću postavu: Fejzić – Efendić, Janković, Mitrović, Kuduzović – Omić, Šećerović, Sarić, Kiso, Mujkić – Mujić.

    Na ruku nam je išlo i to što je Vitez poprilično bojažljivo započeo meč, pa su domaćini u prvih tridesetak minuta imali dosta problema da uopšte započnu neku akciju. S druge strane naš tim je bio rastrčan i agresivan, no nije uspio prvi doći u vodstvo. Čak je i domaća publika na stadionu u Vitezu negodovala zbog igre svojih fudbalera.

    A onda, nakon par propuštenih prilika Crveno – crnih, Vitez je pred kraj prvog poluvremena poveo. Ta prednost dala im je elana u nastavku da se opuste i slobodnije krenu ka našem golu, pa je njihovo vodstvo brzo udvostručeno. Istina, penal nad Mujićem i smanjenje vodstva Sarića, izazvalo je zebnju među domaćinima, ali na kraju su mogli odahnuti. Smrikin gol za konačnih 3:1 i naša bezidejna igra u napadu, bili su dovoljni da u Vitezu proslave nove premijerligaške bodove.

    Što se tiče nas, mi smo u seriji poraza koju moramo što prije okončati. Već u sljedećem kolu na gostovanju kod zvorničke Drine. (fksloboda.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,