Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Villarreal senzacionalno izbacio Bayern, Real nakon preokreta i produžetka izbacio Chelsea

Preuzmite sliku

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu večeras su zaista mogli uživati u fantastičnim fudbalskim predstavama, posebno onoj u Madridu. 

Fudbaleri Reala plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Chelseaja. U prvom duelu odigranom u Engleskoj bilo je 3:1 za Real, dok je večeras u Madridu nakon produžetaka bilo 3:2 za Chelsea pa su Kraljevi otišli dalje ukupnim rezultatom 5:4.

Sjajnu fudbalsku utakmicu vidjeli smo i u produžecima. Nakon samo pet minuta Vinicius je sa lijeve strane ubacio loptu u sredinu a Karim Benzema svojim 12. golom u Ligi Prvaka pogodio za 2:3, što je sada Realu bilo dovoljno za prolaz u polufinale.

Strijelci za Chelsea su bili – Mount 15’, Rudiger 51’, Werner 75’ dok su za Real pogađali Rodrygo 80’, Benzema 96’.

  • Fudbaleri Villarreala izborili su polufinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice četvrtfinala nadvisili Bayern (1:0 u prvoj utakmici, 1:1 u revanšu).

    Strijelac za Bayern bio je Robert Lewandowski u 52. minuti, a za čudo se pobrinuo Chukwueze koji je pogodio u 88., samo četiri minute nakon što je ušao u igru.

    Njemački prvak je  bio aktivnija i bolja ekipa, s posjedom lopte u svojim nogama i većim brojem udaraca prema suparnikovom golu. Ipak, gosti iz Španije su pokazali karakter kada je bilo najbitnije i obezbjedili prolazak u polufinale.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje