Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki derbi Intera i Milana: Krunić i Džeko od prve minute

Preuzmite sliku

Danas se u Italiji igra šest utakmica 12. kola Serije A, a fokus je na velikom derbiju u kojem se sastaju Milan i Inter.

Meč Milan – Inter počinje u 20,45 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport, a Rade Krunić i Edin Džeko su najavljeni od prve minute. Krunić u posljednje vrijeme igra standardno u Milanu i trener Pioli ima ogromno povjerenje u našeg veznjaka. S druge strane, Džeko je nezamjenjiv u startnih 11 Intera, zabio je već osam golova i definitivno će biti najveća prijetnja po gol Milana u večerašnjem susretu.

Također, za Milan će najvjerovatnije od prve minute igrati i Zlatan Ibrahimović, pa je spektakl na stadionu “San Siro” zagarantovan. Momčad Milana ove sezone igra fenomenalno u ligi i nakon 11 odigranih kola ima 10 pobjeda i samo jedan remi. Inter je nešto slabije počeo sezonu i ima sedam trijumfa, tri remija i jedan poraz.

Trener Milana Stefano Pioli najavio je veliki derbi na zvaničnoj press konferenciji.

“Pripremamo se kao za svaki susret i idemo na tri boda. Znamo da je Inter dobra momčad, ali to ne utiče na naše ciljeve. Inter je aktuelni šampion i vjerovatno će izboriti narednu fazu u Ligi Šampiona. Kompaktan su tim te su tehnički i fizički na visokom nivou. Mi smo uz Napoli napravili sjajan start sezone, ali tabela ništa ne znači u ovakvim susretima. Oni imaju određene slabosti i mi ćemo to pokušati iskoristiti.”, piše Reprezentacija.ba

Njegov kolega na drugoj strani Simone Inzaghi ističe da će njegov tim pokušati doći do važna tri boda.

“Pokušat ćemo da osvojimo tri boda i da ovaj niz od sedam susreta završimo pozitivno. Počelo je sve porazom od Lazija u Rimu, ali onda smo četiri meča slavili i dva puta remizirali. U posljednjih nekoliko susreta smo igrali dobar fudbal, stvarali mnogo šansi i popravili smo igru u defanzivi. Ti rezultati su nam dali samopouzdanje, ali protiv Milana moramo pobijediti. To bi nam bilo od velikog značaja.”

U posljednje vrijeme međusobni mečevi Intera i Milana bili su zaista sjajni i viđeno je mnogo golova. Na posljednjih šest utakmica postignuta su čak 22 gola. Inter je u tih šest susreta slavio pet puta, dok je Milan pobijedio samo jednom.

Milan u večerašnji derbi ulazi bez Maignana, Castilleja, Hernandeza i Messiasa, dok će Interu nedostajati Eriksen.

Duel Milan – Inter sudit će Daniele Doveri.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje