Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Velike zvijezde na odlasku: Ovo su igrači za koje u Manchester Unitedu više nema mjesta

Preuzmite sliku

Mourinho je u potpunosti zapostavio Premiership i sve snage fokusirao na osvajanje Evropske lige.

Cilj je na kraju ostvaren, dva trofeja (Liga kup i EL), plasman u Ligu prvaka kao nagrada za osvojenu Evropa ligu i spas sezone.

Međutim, slično kao i na drugom kraju Manchestera, na Old Traffordu stanuje poprilična količina igrača koji se ne uklapaju u filozofiju igre, a parazitski utiču na finansije u klubu. Donosimo vam pregled igrača koji bi iduće sezone trebali nositi dres nekih drugih klubova.

– Wayne Rooney
Nakon osvajanja trofeja, Jose Mourinho je ponovno upitan oko klupske budućnosti kapitena i čovjeka koji ima ugovor u kojem sedmično zarađuje 300.000 funti. Rooney je očigledno igrač kojeg je vrijeme pregazilo, i kojem čak ni nebrojeni ustupci po pitanju rotacije na trkački i površinom manje zahtjevne pozicije nisu pomogli da pronađe svoje mjesto.

– Smalling & Jones
Smalling je i sinoć pokazao da je kvalitetan štoper, čak i za ovu najvišu razinu, međutim problem jer je Eric Bailly pokazao kako izgleda moderan i adaptiran štoper. Uz Roja i Blinda, Smalling je deficitaran u klubu.

Takav je i Jones, ali njegov glavni problem su česte povrede, pa onda je jasno da nema smisla ni da ga držite više na platnoj listi.

– Michael Carrick
Karakterom skromni 35-godišnji veznjak je zaslužio da u klubu dođe zamjena za fantastično progiravanja iz dubine, spuštanja između štopera i filigranske pas-igre. Carricka vidimo kao top menadžera jednog dana zbog svog umijeća čitanja igre i generalno inteligencije.

– Ashley Young
Young je čovjek koji također više nije u cvijetu mladosti, ove sezone je bio ,sušan’ sa golovima i asistencijama. U međuvremenu nije mogao pronaći svoje mjesto u momčadima ni pod Van Gaalom, a ni sada pod Mourinhom, te će svoj ugovor tražiti pod okriljem nekog manjeg kluba. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje