Petak, 28. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uloženo deset miliona KM: Čeferin i Begić otvorili novo administrativno sjedište NSBiH (FOTO | VIDEO)

Preuzmite sliku

Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin i predsjednik Nogometnog saveza BiH (NSBiH) Elvedin Begić otvorili su danas u Sarajevu novu zgradu krovne kuće bh. nogometa.

U zgradu je uloženo deset miliona KM, a Begić je u svom govoru naglasio da je otvorenje ovog objekta rezultat odličnog rada u Nogometnom savezu BiH, te da je projekt uspio iako je bilo dosta ljudi koji su ga sputavali.

– Ideja o ovakvoj zgradi izgledala je kao ludost, ali svaka ideja tako izgleda na početku. Hvala mojim prijateljima i saradnicima koji nisu dozvolili da nas pojedinci sputavaju, a posebno hvala predsjednicima nacionalnih saveza. Imamo mnogo evropskih prijatelja. Nećemo iznevjeriti podršku UEFA-e i FIFA-e, a ovaj objekat ostavljamo generacijama iza nas – kazao je Begić.

Čeferin naglašava da je ovo velik dan za bh. nogomet, te da se svijet divi uspjesima reprezentacije BiH.

– Ovo je novi korak u razvoju nogometa u BiH. Svijet se divi rezultatima selekcije BiH koja se plasirala u A diviziju Lige nacija. Imate velikane poput Džeke i Pjanića. NSBiH je imao tešku početnu poziciju, ali je uhvatio korak za elitom. Imate talenat i dobro rukovodstvo, ali fali vam dobra infrastruktura. UEFA će nastaviti biti dobar partner NSBiH, posebno u segmentu infrastrukture – izjavio je Čeferin.

Sredstva za ovaj projekt Savez je dobio iz UEFA “HatTrick” programa, koji koriste nacionalni savezi za unapređenje trening centara, sjedišta nacionalnih saveza i druge infrastrukture, ali i nekih razvojnih projekata. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje