Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ukrajinski trener o Džeki i Pjaniću: Zajedno imaju 70 godina, najbolji dani su iza njih

Preuzmite sliku

Ukrajinski trener Yuriy Gura (47) govorio je za tamošnje medije uoči baraža polufinala za EURO između BiH i Ukrajine.

BiH će 21. marta u Zenici od 20,45 sati dočekati Ukrajince, a Gura smatra da njegovoj selekciji neće biti lako.

“Siguran sam da u Zenici neće biti lako i naši momci moraju utakmici pristupiti hladne glave i vrelog srca. Što se tiče Miralema Pjanića i Edina Džeke, najbolji dani su daleko iza njih. Oni zajedno imaju 70 godina. Vrijeme čini svoje, ali ne zavisi sve u igri bh. tima samo od njih“, rekao je Gura i dodao:

“BiH je država koja je nekad bila u okviru bivše Jugoslavije i uvijek je bila poznata po fudbalskim talentima. Gotovo svi bh. igrači igraju na prilično visokom nivou tako da njihovo podcjenjivanje ne dolazi u obzir. BiH je izbalansirana reprezentacija i ima nekoliko jakih strana. Agresivno igraju u napadu i pouzdani su u odbrani.“

Selektor Rebrov optimista

Selektor Ukrajine Sergij Rebrov (49) je jučer na press konferenciji govorio i o našoj reprezentaciji.

“Peto mjesto u grupi nije ono što je zaslužila. Savo Milošević je nakon svog dolaska napravio veoma veliku rotaciju, posmatrao sve igrače. Gledali smo dosta bosanskih utakmica. Gotovo svi njihovi fudbaleri igraju u Evropi.

Ovo je jaka ekipa, moramo biti spremni za to. Ali morate misliti i na sebe. O protivniku nije potrebno previše govoriti. Moramo se ozbiljno pripremiti, siguran sam, sve je u našoj moći.”

Rebrov ističe da je najbitnije da njegovi igrači budu zdravi pred utakmicu baraža.

“Veoma je važno da svi igrači dođu bez povreda. Najavili smo listu, ali predstoje još utakmice. Nadam se da će sve biti u redu. Kada igrači stignu u kamp reprezentacije, vidjećemo kako će biti. Nemamo izvođače pa možemo koristiti tri ili četiri taktike. O svemu ćemo odlučiti neposredno prije utakmice.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje