Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šuškalo se, a sada i definitivno: Navijači PAOK-a navijat će za BiH!

paokbosna
Preuzmite sliku

Navijači soulnskog PAOK-a u velikoj će mjeri večeras navijati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u duelu protiv Grčke.

paokbosnaNaime, kako saznajemo, razlog ovoj odluci navijača PAOK-a je revolt prema Fudbalskom savezu Grčke koji je odlučio da njihova reprezentacija nastupa na Stadionu “Karaiskakis” na kojemu inače igraju njihovi najveći rivali, momčad Olympiakosa.

Kako nam kaže jedan navijač PAOK-a, podjeljenost između Soluna i Atine ide do te mjere, da Solunjani žitelje glavnog grada Grčke uopšte ne smatraju Grcima nego Albancima, pa će tako mnogobrojne “Paokare” večeras priželjkivati pobjedu BiH u inat krovnoj kući grčkog fudbala.

Isti izvor nam govori da su iz Soluna u Atinu navijači PAOK-a planirali doći kako bi posjetili legendu svog kluba Zlatana Muslimovića i dodijeliti mu priznanje za sve učinjeno za PAOK, no da su odustali od toga zbog činjenice da se Muslimović nije našao na Sušićevom spisku za ove mečeve.

“Ne znamo ko je odgovoran za to, no uskratio nam je mnogo, jer da je Muslimović postigao gol na Karaiskakis stadionu, to bi bio ogroman razlog za ponos među Paokarama.” govori naš sagovornik.

Dakle da u Grčkoj ništa “ne štima” kako bi očekivali potvrđuje i činjenica da će dobar broj Grka večeras navijati za Bosnu i Hercegovinu!

Reprezentacija.ba / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: