Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U gradskom derbiju Sloboda i Tuzla City podijelili bodove (FOTO+VIDEO)

Preuzmite sliku

Sloboda i Tuzla City na Tušnju su odigrali utakmicu 18. kola Premijer lige BiH. Iako je teren bio izuzetno težak fudbaleri oba tima prikazali su izuzetno dinamičnu i kvaliternu igru. Utakmica na Tušnju okončala je bez pobjednika (1:1). 

U 20. minuti susreta Sloboda je povela sa 1:0. Omar Pršeš je šutirao, Muminović odbranio udarac, a na odbijenu loptu natrčao je Amer Bekić koji je uspio ‘ugurati’ loptu u gol za vodstvo Slobode i radost domaćih navijača. Prvo poluvrijeme okončano je sa minimalnom prednosti domaćeg tima.

Drugo poluvrijeme fudbaleri Tuzla Citya su krenuli odlučno prema golu Slobode u namjeri da poravnaju rezultat. U 51. minuti susreta nakon prave gužve ispred gola Slobode, gosti su uspjeli ubaciti loptu u gol, ali sudac je prekinuo njihovo slavlje da bi dosudio penal.

Ispostavilo se da je kapiten Slobode Amar Beganović rukom igrao prije gola Tuzle pa mu je sudac Petrović pokazao direktan crveni karton, a Tuzli dodijelio penal. Siguran realizator s bijele tačke za 11 prvenstveni pogodak bio je Vojo Ubiparip.

U nastavku susreta gostujući tim nije uspio iskoristiti brojčanu prednost na terenu pa je susret okončan rezultatom 1:1.

U narednom 19. kolu fudbaleri Slobode gostuju u Banja Luci gdje će protiv Borca odigrati ujedno i posljednji susret jesenjeg dijela prvenstva, dok će fudbaleri Tuzla Citya na Tušnju snage odmjeriti sa ekipom Širokog Brijega. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje