Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuttosport: Juventus nudi PSG-u senzacionalnu zamjenu

Preuzmite sliku

“Juventus se želi riješiti zvijezde koju je prije dvije godine doveo uz plaću od 31 milion eura godišnje, ali mu još nije donijela Ligu prvaka, a idealna prilika za to mu je zamjena s PSG-om za njegovu zvijezdu”, piše Tuttomercato.

“PSG nudi novi ugovor Neymaru, ali to nije zapreka realizaciji ove zamjene”

Ovaj izvor navodi kako Juventusovu želju da Cristiana Ronalda zamijeni Neymarom olakšava to što obojici ugovori završavaju u isto vrijeme, u ljeto 2022. Činjenica da je Neymar usred pregovora s PSG-om oko produljenja ugovora, prema Talijanima, nije zapreka za realizaciju ovog posla sljedećeg ljeta.

Cristiana Ronalda, koji za tri mjeseca navršava 36 godina, Juventus je u ljeto 2018. kupio od Reala uz odštetu od 117 miliona eura. Od tada je osvojio oba talijanska naslova, ali Juventus je u obje sezone s njim ostao dalje od trofeja Lige prvaka nego što je bio bez njega. Osim toga, treća Ronaldova sezona u Juventusu, prva pod novim trenerom Andreom Pirlom, počela je loše. Zato Juventus želi osvježiti momčad superzvijezdom za koju vjeruje da mu konačno može donijeti evropski naslov, pišu Talijani.

“Neymar je godišnje pet miliona eura skuplji, ali je i sedam godina mlađi”

Drugi razlog je što Ronalda smatra prestarim da bi ga plaćao 31 milion eura godišnje. Doduše, Neymar u PSG-u zarađuje čak 36 miliona eura godišnje, ali je sedam godina mlađi od Ronalda.

PSG je prošle sezone došao najbliže osvajanju Lige prvaka, ali je pao u finalu protiv Bayerna. Neymar u pregovorima oko produženja ugovora, koji se upravo odvijaju, traži garancije da će momčad ostati vrhunska kako bi osvojila evropski naslov i posebno insistira na ostanku Kyliana Mbappea, otkriva ESPN. Međutim, poznato je da Mbappe PSG vidi samo kao stepenicu prema odlasku u Real, što daje nadu Juventusu da bi Brazilac pristao doći u Torino.

PSG otvoreno želi Ronalda i ne može Neymaru garantovati ono što traži kako bi ostao

S druge strane, PSG-ov sportski direktor Leonardo ne krije da njegov klub želi Ronalda. Potvrdio je to u razgovoru za klupsku televiziju: “Fudbal je takav da ne znamo šta će se dogoditi, niti u bliskoj budućnosti. Možda se Cristiano Ronaldo sutra probudi i kaže da želi otići u drugi klub. Oni koji sebi mogu priuštiti Ronalda pripadaju ekskluzivnom i zatvorenom klubu. PSG je svakako član tog kluba.” (Index.hr) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje