Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Topnici pali na Maksimiru: Dinamo Zagreb slavio protiv Arsenala 2-1 (VIDEO)

Preuzmite sliku

Po Engleze stvari su krenule naopako već u 14. minutu utakmice kada je reprezentativac “tri lava” Alex Oxlade-Chamberlain postigao gol, ali u sopstvenu mrežu.

Hrvatski predstavnik u Ligi prvaka Dinamo iz Zagreba slavio je rezultatom 2-1 protiv engleskog Arsenala na stadonu Maksimir, prenosi Anadolu Agency (AA).

Stvari su po Engleze krenule naopako već u 14. minutu utakmice kada je reprezentativac “tri lava” Alex Oxlade-Chamberlain postigao gol, ali u sopstvenu mrežu.

Promjene ruzultata u prvom poluvremenu nije bilo, no momenat iz 40. minute susreta, kada Oliver Giroud dobija drugi žuti karton bila je prelomna tačka utakmice, a svakako i sol na ranu “topnicima”.

Igrač manje u drugom poluvremenu za Dinamo je svakako bio od velike koristi, što se pokazalo i u 58. minutu kada Junior Fernandez dovodi svoj klub u vodstvo od 2-0. Veliko oduševljenje zavladalo je među navijačima Dinama na stadionu Maksimir.

Nešto više od 10 minuta kasnije Theo Walcott uspijeva smanjiti prednost domaćih na 2-1, što je bio i konačan rezultat susreta.

[VIDEO] 90' KRAAAAAAAAJ!!! DINAMO JE POBIJEDIO ARSENAL REZULTATOM 2:1! Čestitke momčadi na sjajnoj igri i pobjedi na otvaranju grupne faze Lige prvaka! Hvala svima koji ste bili na stadionu i nosili nas do pobjede! Uživajte u ovim golovima Pivarića i Fernandesa i pobjedničkoj večeri! MI SMO DINAMO, NEMA PREDAJE!FINAL RESULT: GNK DINAMO 2:1 Arsenal! Our team showed phenomenal performance on the pitch and with great atmosphere on the stadium it was really a pleasure to watch this match! Enojoy this goals by Josip Pivarić and Fernandes as well as this victorious night!

Posted by GNK Dinamo Zagreb on 16. Septembar 2015

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,