Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prvi domaći poraz Slobode: Zrinjski slavio ubjedljivu pobjedu na Tušnju (FOTO+VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru 10. kola BH Premijer lige, danas su na tuzlanskom Tušnju utakmicu su odigrali Sloboda i mostarski Zrinjski. Mostarci su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0.

Početak utakmice nije donio zapaženu igru oba tima, do prve prilike se čekalo 19 minuta, kada su Mostarci zaprijetili golu domaćina. Bradarić je nakon izvođenja kornera primio loptu i šutirao, međutim Lakić je sjajnom intervencijom sačuvao gol svog tima.

Izabranici Mileta Lazararevića u 28. minuti imali su sjajnu priliku da dođu u vodstvo, nakon što je igrač veznog reda, Samir Bekrić fantastično uposlio Mujagića koji se našao u situaciji 1 na 1 sa golmanom Brkićem, ali udarac je bio preslab da bi ugzorio gol protivnika.

Pred sami kraj prvog poluvremena u šesnaestercu domaćina srušen je Miljan Govedarica, nakon čega je glavni arbitar pokazao na bijelu tačku. Izvođenje penala preuzeo je Edin Rustemović koji je bio siguran, te tako svoj tim doveo u vodstvo.

Prošlo je manje od pet minuta kako je počelo drugo poluvrijeme, i uslijedio je novi pogodak u mreži Slobode. Bivši igrač crveno crnih Renato Gojković povisio je rezultat na 0:2, ali nije želio proslaviti svoj pogodak.

U 66. minuti novim golom, ubjedljiv poraz ekipe sa Tušnja potvrdio je Ivan Čurjurić.

‘Zrno nade’ navijačima Slobode vratilo se u 75. minuti kada je nad iskusnim Samirom Bekrićem napravljen faul u šesanaestercu, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Izvođenje penala pripalo je Omaru Pršešu kojem je oba udarca golman Brkić odbranio, te tako rezultat na semaforu ostao nepromijenjen.

Sloboda je nakon ovog poraza pala na 7. poziciju sa osvojenih 12 bodova, dok se Zrinjski približio lideru prvenstva na drugo mjesto sa osvojenih 19 bodova.

Narednu utakmicu Sloboda igra u subotu, 28.9. u gostima protiv zeničkog Čelika, dok ekipa Zrinjskog na svom terenu u nedjelju dočekuje Široki Brijeg. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje