Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svijet se oprašta od Maradone: Oglasili se Džeko, Pele, Ronaldo, Casillas, čeka se Messijeva izjava…

Preuzmite sliku

Od srčanog udara u 61. godini života umro je po mnogima najbolji fudbaler svih vremena Diego Armando Maradona. Vijest je prvi objavio argentinski Clarin, a omdmah ju je potvrdio i brazilski CNN.

Maradona je prije nekoliko sedmica morao hitno na operaciju zbog krvarenja na mozgu, ali je zahvat prošao u najboljem redu i navijači su se nadali da će se  nogometni genijalac oporaviti. Prošle sedmice tako je pušten kući, ali se njegovo zdravstveno stanje naknadno pogoršalo.

Argentinski mediji navode kako su ljekari nakon pretrpljenog srčanog udara u njegovom domu pokušali reanimirati Maradonu, ali bez uspjeha.

U karijeri Maradona je igrao za Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelonu, Napolij, Sevillu i Newell's Old Boyse, a 1986. Argentinu je vodio do naslova prvaka svijeta u Meksiku.

Od legendarnod Argentinca oprostio se kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko

Do pojave Lea Messija, vječno pitanje u nogometu je glasilo: Ko je bolji, Pele ili Maradona? Danas se dirljivom porukom oglasio i sam Kralj.

”Tužne vijesti danas. Izgubio sam dragog prijatelja, a svijet je izgubio legendu. Puno je još toga za reći, ali zasad neka Bog da snagu njegovoj porodici. Nadam se da ćemo jednog dana zajedno igrati fudbal na nebu”, napisao je Pele.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pelé (@pele)

”Danas se opraštam od prijatelja, a svijet se oprašta od vječnog genija. Jedan od najboljih ikad. Čarobnjak bez premca. Prerano odlazi, ali ostavlja ostavštinu bez ograničenja i prazninu koja se nikada neće popuniti. Počivaj u miru, asu. Nikada nećeš biti zaboravljen”, napisao je Cristiano Ronaldo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jose Mourinho (@josemourinho)

”Imao sam samo osam godina kad sam gledao Diega na SP-u 1986 i to nikad neću zaboraviti. Od tada nisam nikad vidio ništa slično”, napisao je Jamie Carragher.

Od svog bivšeg igrača oprostila se i Barca objavom na Twitteru. ”Hvala ti za sve, Diego”, stoji u objavi.

Večerašnje utakmice Lige prvaka počet će s minutom šutnje u čast velikom Diegu 

Maradona je igrao za Barcelonu, ali Real se gospodski oprostio od legende

Maradona je Napoliju donio dvije i do sada jedine titule prvaka Italije. Klub se ovako oprostio od njega.

Maradona je na putu do svjetskog zlata u četvrtfinalu srušio Englesku. Zabio je oba gola u pobjedi 2:1. Prvi je bio Božjom rukom, a drugo je Gol stoljeća. Ipak, strijelac za Englesku s te utakmice Gary Lineker je poslao dirljivu poruku

”Vijesti iz Argentine kažu da je Diego Armando Maradona umro. S neke udaljenosti bio je najbolji igrač moje generacije i vjerovatno najbolji svih vremena. Nakon blagoslovljenog, ali turbulentnog života, nadam se da će napokon pronaći utjehu u Božjim rukama”, napisao je Lineker.

Od velikog Diega se oprostio Manchester City

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,