Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Švicarska teškom mukom do pobjede protiv debitanta Albanije (VIDEO)

Preuzmite sliku

U susretu 1. kola A skupine u Lensu nogometaši Švicarske su savladali Albaniju teže nego se očekivalo  s minimalnih 1-0.

Jedini gol za Švicarce postigao je Fabian Schär u 5. minuti, a Albanci su od 37. minute igrali bez iskjučenoga kapetana Lorika Cane.

Albanija je u svom prvom, historijskom nastupu na jednom od velikih takmičenja doživjela poraz u Lensu od neuvjerljivih Švicaraca (0-1). Iako su rano poveli, već nakon pet minuta igre, a čak 53 minute su imali i igrača više, Švicarci su ubilježili tek minimalnu pobjedu protiv debitanata Eura, koji je u zadnjim minutama imao veliku priliku izbjeći poraz. Da nije bilo velike pogreške u 5. minuti kada je skrivio gol, albanski golman Berisha bio bi proglašen za igrača utakmice jer je zaustavio čak pet izglednih prilika Švicaraca.

Dvoboj je započelo čak 16 nogometaša albanskog podrijetla, a uz prvu 11-ricu ‘pravih‘ Albanaca, za Švicarsku su počeli i Xhaka, Džemaili, Mehmedi, Shaqiri i Behrami, igrači podrijetlom s Albanije, Kosova i Makedonije. Također, susret će se pamtiti i po srazu dvojice braće Xhaka na suprotnim stranama – Granit u švicarskom, a Taulant u albanskom dresu. Zbog toga su se i u tunelu prije početka utakmice igrači međusobno ispozdravljali kao da riječ o prijateljskom dvoboju, a ne utakmici Eura.

U ovoj skupini Francuska je u petak pobijedila Rumuniju s 2-1, a u 2. kolu se sastaju Rumunija -Švicarska, te Francuska – Albanija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,