Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srušio se na terenu: Engleski klub objavio da je njihov kapiten imao srčani udar

Preuzmite sliku

Engleski nogometni prvoligaš Luton je službeno objavio kako je kapitan ovog tima Tom Lockyer tokom ligaškog dvoboja protiv Bournemoutha doživio srčani udar.

‘Naš kapitan Lockyer se nalazi u bolnici i trenutno je u stabilnom stanju. Potvrđeno je kako je doživio srčani udar. Trenutno obavlja detaljne daljnje pretrage’, objavio je Luton.

Sam na centru terena 29-godišnji Velšanin Lockyer je odjednom pao na travnjak, a liječnici oba kluba su odmah pritrčali u pomoć. Nedugo potom Lockyer je iznesen s terena, a dvadesetak minuta kasnije liječnici obje momčadi su potvrdili kako je Lockyer došao svijesti.

Ove godine Lockyer je već doživio sličnu situaciju, na kraju prošle sezone također se srušio na travnjak nakon čega mu je potvrđena fibrilacija artija, odnosno, najčešća vrsta aritmije. Operisan je te mu je dozvoljeno da se nesmetano nastavi baviti profesionalnim fudbalom.

Ogled Bournemoutha i Lutona je prekinut u tom trenutku. Rezultat je bio 1-1, a odlučeno je kako se susret neće nastaviti tokom subote.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje