Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sramota: Vandali oštetili vizuelnu prezentaciju FK Sloboda na stadionu Tušanj

Preuzmite sliku

FK Sloboda je danas objavio na svojoj Facebook stranici da je tokom noći došlo do oštećenja vizuelne prezentacije historijata FK Sloboda koja je postavljena na tušanjski Istok.

– Nakon postavljanja vizuelne prezentacije, u protekloj noći došlo je do vandalizma i dijelovi prezentacije su svjesno oštećeni. Slučaj je prijavljen nadležnim organima, a u toku dana će se u saradnji sa JU “Gradski stadion” Tušanj uraditi i postavljanje video nadzora u cilju zaštite imovine.

Treba istaći da je ovo samo još jedna od mnogobrojnih opstrukcija i napada koji doživljavamo u prethodnom periodu, a sve u cilju sistemskog urušavanja institucije FK Sloboda. Da stvar bude gora, ti napadi i opstrukcije najviše dolaze od ljudi koji su na neki način bili vezani za FK SLOBODA, a sada su izvan nje. Također, treba napomenuti da je poslana prijava/upit na adrese NFSBIH vezano za pomenutu vizuelnu prezentaciju u toku jučerašnjih prijepodnevnih sati, a sve u cilju diskreditovanja historije FK Sloboda.

Ovim putem objavljujemo da ćemo se još više truditi da na svakom koraku Grada Tuzle bude prisutna FK Sloboda i na tom putu nećemo odustajati jer niko ne može da poništi 100 godina tradicije i ogroman broj ličnosti koji su svojim radom i zalaganjem stvarali nešto što se zove FK Sloboda, navodi se u saopštenju Crveno-crnih.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje