Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spahić: Sloboda može u Travniku do povoljnog rezultata

Preuzmite sliku

Nogometaši tuzlanske Slobode sutra putuju u okolicu Viteza, gdje će održati trening, a u nedjelju otputovati u Travnik na utakmicu protiv jajačkog Metalleghea.

Nakon ostavke trenera Husrefa Musemića i predsjednika kluba Azmira Husića, osnovan je Odbor za hitnost koji je privremeno ulogu trenera dao dosadašnjim Musemićevim pomoćnicima Amiru Spahiću, Nedimu Omeroviću i Mirsadu Dediću.

Jučerašnji trening protekao je u radnoj atmosferi, a prisustvovali su i članovi Odbora za hitnost s predsjednikom Kemalom Kurevićem. Jedino nije bilo Husića, iako je imenovan u spomenuti odbor.

– Pokušavamo igrače psihički pripremiti na utakmicu s neugodnom ekipom Metalleghea. Svi su spremni za igru, nema povrijeđenih i suspendovanih. Očekujemo da se ekipa digne i da dobrim rezultatom izađemo iz rezultatske krize – izjavio je za Fenu član stručnog štaba Slobode Amir Spahić.

Tuzlaci će pokušati ostvariti prvu pobjedu u gostima ove sezone. Stiče se utisak da bi bili zadovoljni i s bodom. U posljednja dva kola poraženi su od Krupe (3:0), dok su na Tušnju s ekipom Mladosti odigrali neriješeno (1:1).

Struka namjerava izvršiti neke izmjene u sastavu u odnosu na utakmicu protiv Mladosti. Najvjerovatnije će se u startnu postavu vratiti Nemanja Stjepanović, u veznom redu priliku bi trebao dobiti Vladimir Grahovac, dok bi u „špicu“ bili Mahir Karić i Sulejman Krpić.

Utakmica Metalleghe – Sloboda igra se u Travniku u nedjelju od 16 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,