Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda na Tušnju protiv Mladosti DK upisala ubjedljivu pobjedu

Preuzmite sliku

U trećem kolu m:tel Premijer lige BiH ekipa Slobode na Tušnju ugostila je Mladost iz Doboja kod Kaknja i zabilježila zasluženu pobjedu rezultatom 3:0.

Domaći fudbaleri su dosta bolje ušli u današnji meč i već nakon desetak minuta igre imali tri izgledne prilike za postizanje gola čime su dali do znanja ekipi Mladosti da žele tri boda ostaviti na Tušnju.

U dobroj prilici se u 19 minuti našao Saša Maksimović koji je uspio uputiti šut ka golu Mladosti ali lopta odlazi pored gola.

Nakon toga odličan prodor je napravio i mladi Jasmin Osmić, međutim zaustavljan je i mreže su ostale da miruju na Tušnju.

U 35 minuti nakon nedozvoljenog starta nad Abidom Mujagićem ekipa Mladosti ostaje sa igračem manje na terenu nakon što je nakon drugog žutog kartona iz igre morao da izađe lijevi bek gostiju Enes Alić.

Pred kraj prvog poluvremena Sloboda je povela sa 1:0.

Naime, loptu u šesnaesterac uputio je Tomašević nakon čega igrač Mladosti Amar Begić igra rukom, a glavni sudija Danijel Bojo iz Kiseljeka pokazao je na bijelu tačku.

Siguran realizator jenadensetrca bio je iskusni Said Husejinović.

U nastavku utakmice trener Mladosti Elvedin Beganović izmjenama sve je karte bacio u napad kako bi pokušao doći do izjednačenja u ovoj utakmici.

Sloboda je i u drugom poluvremenu nastavila igrati u dobrom ritmu što je rezultiralo novim pogotkom u 61 minuti.

Nakon odlične akcije u kojoj su učestvovali Maksimović, Husejinović, Mujagić i Predragović Sloboda je udvostručila prednost.

Vezano | Pogledajte golove Slobode protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja 

Mujagić je sjajno prošao po strani i poslao prizemnu loptu, a Predragović se najbolje snašao u šesnaestercu i pogodio za 2:0.

Prvu ozbiljniju šansu gosti su pred golom Slobode stvorili tek u 67 minuti što dovoljno govori o tome koliko je tim Gradimira Crnogorca bio dominantniji u ovom meču.

Pred sami kraj utakmice odličnu loptu Husejinović je nakon dobre akcije ostavio za Maksimovića ali njegov pokušaj odbranio je Bukvić.

U sudijskoj nadoknadi vremena fudbaleri Slobode su trećim golom ovjerili današnju pobjedu.

Fudbaleri Slobode izveli su odličnu akciju koja je krunisana trećim golom. Strijelac je bio Dušan Ristić.

Do posljednjeg sudijskog zvižduka nije bilo većih uzbuđenja na Tušnju pa je utakmica okončana pobjedom Slobode od 3:0 čime je tim sa Tušnja upisao prva tri boda u novoj sezoni. (Tuzlanski.ba | Foto: Blicko Junior)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,