Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda i Željezničar po izuzetno teškom terenu odigrali susret bez pobjednika

Preuzmite sliku

Sloboda i Željezničar na stadionu Tušanj odigrali su susret 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Susret je okončan bez pobjednika (1:1).

Gostujući tim je uspio prvi da dođe do prednosti na ovom meču. U 31. minuti iz prekida je centrirao Mujezinović, a gol postiže Vrhovac.

Ipak, Slobodi nije dugo trebalo da dođe do izjednačenja. Domaći tim je samo desetak minuta kasnije poravnao na 1:1.

Husejinović je ubacio, a Ramić sa pet metara postiže gol i nije htio da ga proslavi zbog poštovanja prema bivšem klubu. Poluvrijeme je okončano rezultatom 1:1.

Iako su fudbaleri Slobode imali loptu u većem posjedu, u drugom poluvremenu nije bilo izglednijih prilika za postizanje gola. Najbolju priliku Sloboda je imala u 76. minuti susreta kada Beganović sjajno ubacuje, a Balić sa svega tri-četiri metra promašuje gol. Do kraja susreta nije bilo promjene, pa je susret po izuzetno teškom terenu okončan bez pobjednika.

U narednom 19. kolu fudbaleri Slobode gostuju u Banja Luci, dok će Željezničar na Grbavici dočekati ekipu Širokog Brijega.

Na sjevernoj tribini stadiona Tušanj pripadnici navijače skupine “Fukare Tuzla” prigodno su proslavili 34 godine postojanja. (Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

  • Standings provided by SofaScore LiveScore

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje