Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda i Olimpik odigrali ‘generalku’ bez golova

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode na stadionu Tušanj danas su protiv Olimpika odigrali ‘generalku’ bez golova.

Današnjoj prijateljskoj utakmici nije bilo omogućeno prisustvo publike zbog uputa nadležnih institucija i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

U prvom poluvremenu na terenu je bila prikazana izjednačena igra na obje strane bez izglednih prilika za postizanje gola.

U nastavku meča tim Gradimira Crnogorca zaigrao je dosta bolje. Abid Mujagić dva puta bio je u veoma dobroj prilici da postigne pogodak za Slobodu.

  • U jednoj od akcija Mujagić se našao jedan na jedan sa golmanom Olimpika ali šutirao je pored gola dok je u drugom navratu uputio udarac glavom iz neposredne blizine ali lopta odlazi preko gola.

    Također, dobru priliku imao je i fudbaler Slobode Kadrić kojem golman Olimpika Hadžić uspijeva da brani volej udarac sa oko pet metara.

    U dobroj prilici našao se i Žerić, međutim nije bilo promjene rezultata.

    Pripremna utakmica između Slobode i Olimpika završena je rezultatom 0:0.

  • Prije početka utakmice direktor Slobode Elmir Šećerbegović treneru Olimpika Darku Vojvodiću uručio je prigodne poklone, a Vojvodić se odužio na način da je postao članom FK Sloboda.

    Za Slobodu od prve minute su nastupili: Golubović, Beganović, Devedžić, Uzelac, Tomašević, Herić, Maksimović, Mujagić, Predragović, Husejinović, Husić dok su se na klupu za rezervne igrače našli Mustačević, Muratović, Osmić, Kurtalić, Kadrić, Žerić, Salihović, Omerović i Mujkić. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,