Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda – Čelik: Traži se karta više, stižu Robijaši, direktan TV prenos

sloboda-radnicki-tribine
Preuzmite sliku

Crveno – crni sa nestrpljenjem i uzbuđenjem isčekuju sutrašnji meč protiv starih rivala iz Zenice.

Imamo još jedan trening u vrijeme odigravanja utakmice, a onda ćemo derbi dočekati u karantinu. Svi smo na okupu, Šećerović i Sarić su uspješno registrovani tako da je konkurencija za sastav pojačana“, kaže Denis Sadiković, trener Slobode.

Šef struke našeg tima svjestan je kvalitete Čelika, stoga poziva na oprez u “crveno – crnom derbiju”:

Za nas je ovo jako bitna utakmica, jer nam pobjeda donosi dodatno samopuzdanje i prijeko potrebni mir. Čelik je veoma dobra ekipa, koja ima Selimovića, Osmanagića, Dedića, Mišića… i sigurno da neće biti lako. Ono su, uslovno rečeno, kiksali u prvom susretu, ali sada su kompletni i sigurno je da će tražiti priliku za popravni. Mi moramo biti maksimalno odgovorni i požrtvovani, jer samo s takvim odnosom prema crveno-crnom dresu možemo se nadati i povoljnom rezultatu.“.

Naši prvotimci nestrpljivi su da se u što boljem svjetlu predstave punom Tušnju u premijernom domaćem nastupu u društvu najboljih:

Atmosfera u ekipi je odlična i jedva čekamo početak utakmice. Želimo pobijediti, a to možemo uraditi samo ukoliko pokažemo borbenost i trku”, kaže naš prvotimac Samir Efendić.

Očekuje se da će u Tuzlu doći i gostujući navijači “Robijaši”, za koje je predviđen smještaj na “D” tribinu tušanjskog stadiona. Cijena ulaznice za obje tribine je 5 KM, piše fksloboda.ba.

Utakmica između Slobode i Čelika počinje u 17 sati uz direktan TV prenos na BHT1. Kako smo saznali na štandu CD Shop “Mido” za manje od dva sata prodato je oko 400 ulaznica za sutrašnju utakmicu, prema prvim prognozama stadion Tušanj će biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje