Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Siniša Mihajlović: ‘Test je pokazao da imam leukemiju, plakao sam’

Preuzmite sliku

Siniša Mihajlović u 50. godini objavio je da ima leukemiju, nedugo nakon što je Bolognu spasio od ispadanja iz Serie A i s njom produžio ugovor.

“Došli smo ovdje da razjasnimo Sinišino stanje, ali odmah da bude potpuno jasno, Siniša ostaje trener Bologne bez obzira na sve. On je jak i prebrodit će sve”, rekao je sportski direktor Bologne Walter Sabatini.

“Imao sam temperaturu i prvi testovi nisu pokazali ništa posebno, ali doktorica nije vjerovala da je riječ samo o temperaturi. Napravili smo još jedan test i on je pokazao da imam leukemiju”, rekao je Mihajlović i dodao:

‘Danima sam sjedio i plakao, čitav život mi je prolazio pred očima. Ovo nisu suze straha. Poštujem bolest, suočiću se s njom isturenih grudi, pogledaću je u oči, kao što sam to uvijek u životu činio. Pobijediću! Zbog moje porodice, moje djece i svih koji me vole“, rekao je Mihajlović.

On je istakao da je potpuno spreman na borbu i da zna kako će pobijediti bolest.

“Ne mogu da dočekam da odem u bolnicu i da počnem da se borim. Agresivna je bolest, ali može da se pobijedi. Objasnio sam i mojim igračima, svima su bile suze u očima. Objasnio sam im da moramo da napadamo i da idemo po pobjedu. Ako budemo samo sjedeli i probali da se branimo, odmah ćemo biti nokautirani. Moram da koristim i moje taktike u ovoj borbi i nemam nikakvu dilemu da ću pobijediti“.

Siniša Mihajlović je istakao da neprestano dobija poruke i pozive podrške.

„Dobio sam prethodnih dana 600-700 poruka i izvinjavam se što nisam mogao svima da odgovorim. Želio sam da malo odvojim vremena za sebe, da izbacim svu negativnost, da bih mogao da se spremim da uzvratim bolesti i da počnem da se borim“.

Proslavljen je kao ključni i trofejni igrač Vojvodine, Crvene zvezde i Lazija, Mihajlović je 2006. počeo trenersku karijeru tokom koje je vodio Srbiju, kratko lisabonski Sporting, dok mu je Bologna, u koju se vratio nakon deset godina, bila čak sedma trenerska gaža u Italiji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje