Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sindikat profesionalnih fudbalera upozorava na iscprljenost igrača

Preuzmite sliku

“Igrači širom svijeta su nam rekli kako kalendar takmičenja u posljednje četiri godine nije adekvatan, niti uzima u obzir njihove potrebe. Uslovi u igri i oko vas mentalno i fizički iscrpljuju”, kazao je generalni sekretar FIFPro-a.

Međunarodni sindikat profesionalnih nogometaša (FIFPro) upozorio je da se dobrobit igrača ne uzima u obzir prilikom sastavljanja kalendara takmičenja, nekoliko sati nakon što se danski reprezentativac Christian Eriksen srušio tokom susreta protiv Finske, prenosi Hina.

 • Još nije jasno zbog čega se Eriksen srušio, no u jednom trenutku se vidjelo kako ga ljekari oživljavaju.

  “Igrači širom svijeta su nam rekli kako kalendar takmičenja u posljednje četiri godine nije adekvatan, niti uzima u obzir njihove potrebe. Uslovi u igri i oko vas mentalno i fizički iscrpljuju”, kazao je generalni sekretar FIFPro-a Jonas Baerr-Hoffman u otvorenom pismu.

  Vrijeme za promjene

  Hoffman je naglasio kako je vrijeme za promjene i pozvao igrače da zajednički daju svoj glas svojim sindikatima.

  “U narednim mjesecima pregovarat ćemo u vaše ime s FIFA-om i drugima kako biste imali pravedniji i razumniji raspored, pravednije uvjete i veće mjere zaštite na terenu i izvan njega,” dodao je .

  “Za nas je glas igrača najvažniji u razgovoru”, kazao je Baerr-Hoffman, rekavši da su igrači izostavljeni iz procesa odlučivanja.

  Brojni vrhunski klupski treneri kritizirali su gust raspored ove sezone.

  Tako je u novembru menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer upozorio na povrede koje se u Premier ligi gomilaju od “fizičkog ili mentalnog umora”.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje