Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Savo Milošević o žrijebu Lige nacija: Prioritet je uigravanje ekipe

Preuzmite sliku

Jaka grupa je istovremeno i šansa da se kroz to takmičenje ne gledajući rezultat dođe do nekih novih mlađih igrača, rekao je Milošević.

Nakon večerašnjeg žrijeba u Parizu, poznati su protivnici „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine u UEFA Ligi nacija 2024/2025.

Zmajevi će u grupi A3 igrati sa selekcijama Nizozemske, Mađarske i Njemačke. Grupu je prokomentarisao selektor Savo Milošević.

“Grupa je otprilike to što smo mogli da očekujemo, s obzirom da snaga ostalih grupa nije slabija, sve je to tu negdje. Morala je biti jaka grupa u A diviziji, to je istovremeno i šansa da se kroz to takmičenje ne gledajući rezultat dođe do nekih novih mlađih igrača.

U svakom slučaju prioritet u ovoj Ligi nacija ne treba da bude rezultat, već uigravanje ekipe i možda da kroz to takmičenje provjerimo još neke igrače, u svakom slučaju atraktivno, s obzirom da mi već imamo dvije dogovorene utakmice sa Engleskom i Italijom.

Bit će izuzetno atraktivnih utakmica za Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu i nadamo se da ćemo obradovati sve ljubitelje fudbala, na nama je da se što bolje pripremimo” – poručio je Milošević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,