Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Saša Maksimović: Sretan sam zbog gola i važne pobjede pred gradski derbi (VIDEO)

Preuzmite sliku

Saša Maksimović bio je junak utakmice na Tušnju između Slobode i Zvijezde 09 koja se odigrala u okviru 6. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Maksimović je u 57 minuti podigao publiku nakon što je uspio primiti jednu loptu zatim se osloboditi svojih čuvara te šutirati sa ivice šesnaesterca i matirati golmana Zvijezde 09 za konačnih 1:0.

‘Mujagić je prethodno šutirao, a lopta je sretno stigla do mene uspio sam je nekako primiti i poslati iza leđa golmana. Veoma sam sretan zbog ovog gola koji nam je donio važna tri boda pred narednu tešku utakmicu koju igramo u gradskom derbiju protiv Tuzla Cityja’ kazao je mladi Maksimović i dao svoje viđenje večerašnje utakmice:

‘Bila je teška i zahtjevna utakmica. Znali smo da je Zvijezda jedna veoma dobra ekipa što defintivno ne oslikava njihovo stanje na tabeli. U meču protiv nas čvrsto su se postavili i igrali kompaktno, međutim mi smo uspjeli postići taj jedan pogodak koji je na kraju odlučio pobjednika’- kazao je fudbaler Slobode Saša Maksimović nakon meča na Tušnju.

Saši Maksimoviću bio je ovo drugi pogodak u dresu Slobode u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Podsjetimo, Maksimović je u sudijskoj nadoknadi vremena sjajnim golom u 2. kolu Slobodu spasio poraza od Širokog Brijega, meč je završen 2:2. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje