Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šahtar i Sevilla slavili u gostima, Villarrealu mala prednost

Preuzmite sliku

Red je došao i na prve utakmice četvrtfinalnih okršaja Europske lige. Uz remi Liverpoola i Borussije, odigrane su i ostale tri utakmice koje su završile identičnim rezultatima. 

Sporting Braga – Šahtar 1:2

Šahtar je na gostovanju kod Sporting Brage ostvario vrijednu pobjedu od 2:1 i tako napravio dobar korak ka plasmanu u polufinale takmičenja. Prvu pravu priliku imali su domaćini u 25. minuti susreta kada je lijepu solo akciju napravio Rafa Silva. Prošao je sve do golmana te dobro šutirao nisko po sredini gola, ali je Andrij Pjatov to ipak nekako uspio obraniti.

I kada se činilo da će se na odmor otići s 0:0, u 45. minuti susreta Rakitskij je zabio nakon kornera. Lopta je prošla kroz šumu igrača i Rakitskij je zakucao ispod prečke za veliko slavlje gostiju.

U 75. minuti Facundo Ferreyra je zabio iz blizine nakon dobre asistencije Marlosa i tako odveo ukrajinsku ekipu na prag prolaska među četiri najbolje ekipe ovogodišnje Europske lige. Međutim, malu nadu za Sporting vratio je Eduardo. Wanderson Souza Carneiro je poslao precizan centaršut u šesnaesterac, a Wilson Eduardo je nadskočio odbranu i zabio glavom u lijevu stranu.

Athletic – Sevilla 1:2

Sevilla je preokretom uspjela slaviti na gostovanju kod Athletica. Domaćini su poveli u 48. minuti kada je Iker Muniain odlično centrirao, a Aritz Aduriz lagano zabio glavom u praznu mrežu. Bio je to veliki udarac za Sevillu koja je puno više pokazala u prvom poluvremenu, no sada je gubila.

Ipak u 56. minuti Ever Banega je dodao loptu, a Timothee Kolodziejczak ju je samo skrenuo u praznu mrežu za 1:1 na San Mamesu. Kevin Gameiro je u 83. minuti lijepo odigrao u šesnaesterac, a loptu je primio Iborra te ju mirno iz blizine poslao u mrežu.

Villarreal – Sparta 2:1

Villarreal je na svom terenu savladao Spartu 2:1 i tako u Prag odnio barem malu prednost, iako su gosti itekako zadovoljni postignutim golom. Domaćin je poveo golom Cedrica Bakambua već u trećoj minuti, nakon velike pogreške golmana Davida Bicika koji je želio ispucati loptu, no pogodio je napadača španske ekipe.

Na samom kraju prvog poluvremena Borek Dockal poslao je fantastičnu loptu u kazneni prostor iz kornera, a Jakub Brabec je najviše skočio i glavom poslao loptu unutar desne stative za izjednačenje i vrijedan gol u gostima. U 63. minuti Cedric Bakambu je savršeno primio loptu na rubu šesnaesterca, koju je poslao Denis Suarez, i lijepo zabio u desnu stranu gola za konačnih 2:1 na Madrigalu.  (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje