Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prva želja za novog selektora je Halilhodžić: Savez dogovorio sastanak!

Preuzmite sliku

Vahid Halilhodžić, proslavljeni bh. stručnjak, glavni je kandidat za selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Meho Kodro koji je proteklih 49 dana vodio Zmajeve danas je dobio otkaz na klupi nacionalnog tima odlukom Komiteta za hitnost FSBiH.

Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, prije nekoliko dana je izjavio da će se sastati sa Vahom, a kako saznajemo sastanak bi trebao biti održan tokom vikenda, najdalje u naredni ponedjeljak.

Vezano | Meho Kodro više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH

Kako SportSport.ba saznaje, dogovoreno je da se do ponedjeljka sjedne sa Halilhodžićem kako bi se pokušao pronaći dogovor.

Neslužbeno, Halilhodžiću su iz Saveza spremni ponuditi petogodišnji ugovor, dati mu najveću platu što mogu i odriješene ruke u biranju stručnog štaba i sve ostalo.

Mogli bismo reći da je ovo najbliže ikad što je Vaha bio našem nacionalnom timu.

Halilhodžić je bez posla nakon otkaza u reprezentaciji Maroka. Vaha, podsjetimo, otkaz u Maroku nije dobio zbog slabih rezultata, nego zbog neslaganja s ljudima iz tamošnje krovne fudbalske organizacije, a ona su rezultat Halilhodžićeve istrajnosti da na Svjetsko prvenstvo ne vodi neke najveće marokanske zvijezde.

Na kraju na Mundijal u Katar nije otišao Halilhodžić, a Marokanci su stigli do historijskog uspjeha i četvrte pozicije na svijetu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje