Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Preživjeli igrač Chapecoensea suzama pričao o detaljima stravične avionske nesreće (VIDEO)

Preuzmite sliku

Alan Russell, fudbaler Chapecoensea koga su spasioci prvog pronašli nakon stravične avioske nesreće u Kolumbiji, posle izlaska iz bolnice obratio se javnosti.

Sala za konferenciju bila je premala da primi sve koji su došli kako bi prisustvovali obraćanju fudbalera koji je samim čudom preživio stravičan pada viona u kome je poginula 71 osoba i skoro cijeli tim brazilskog kluba Chapecoensea.

Neutešni Alan Russell gušio se u suzama tokom konferencije za medije na kojoj je govorio o detaljima stravične avionske nesreće.

Kada smo presijedali u Boliviji, direktor kluba me je zamolio da se premjestim. Sjedio sam u zadnjem redu s jednim novinarom. Nisam želio da se premjestim, ali sam poslušao direktora. Onda sam vidio Folmana koji mi je rekao da sjednem do njega. To je sve čega se sjećam” – rekao je kroz suze Russell, a potom nastavio:

Igubio sam mnogo prijatelja, ali nastaviću dalje. Misliću na one koji su poginuli i otišli s Bogom. Uradiću sve kako bi se vratio fudbalu. Ali trebaće mi vremena kako bih ojačao“, iskren je Alan koji priznaje da je jedva čekao da ga puste iz bolnice.

“Čim sam došao kući, pojeo sam odrezak, piru i grašak. Sve što sam htio bilo je da legnem pored supruge, da vidim majku i psa. Ne postoji objašnjenje za ovo čudo koje mi se dogodilo“, kaže Rušel.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,