Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Premijer FBiH Nikšić i ministar Dizdar posjetili Zmajeve i prenijeli im poruke djece iz povratničkih mjesta

Preuzmite sliku

Premijer FBiH Nermin Nikšić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetili su danas reprezentativce BiH koji se pripremaju meč baraža za EURO protiv Ukrajine.

Nikšić i Dizdar su našim igračima i selektoru Miloševiću poželjeli sreću te im uručili pisma djece iz povratničkih mjesta širom BiH.

Djeca iz Srebrenice, Janje, Zvornika, Drvara, Prozora, Bosanskog Grahova, Stoca, Kiseljaka i drugih gradova su pisala reprezentativcima BiH uoči narednog duela.

Naglasili su da je ovo na najljepši način ispričana priča o ljubavi prema reprezentaciji i državi BiH.

Djeca su u spomenutim pismima pisala i o svojim sportskim podvizima uz želje i nade u pobjedu reperezentacije.

“Dragi selektore, treniram nogomet u FK Guber Srebrenica. Čuo sam da ste nekad igrali na našem stadionu i da ste bili dobar nogometaš. Ja sam igrao u vašem gradu Bijeljini. Želim vama i reprezentativcima puno sreće i uspjeha u narednim utakmicama”, napisao je Azmir Osmanović (10) iz Srebrenice.

“Veliki sam navijač reprezentacije BiH. Selektoru Savi Miloševiću želim najveće uspjehe sa reprezentacijom i u životu. Mojim željama se pridružuje i nekoliko mojih drugara”, stoji u poruci Jovana Đukića.

I polaznici NK Mladost Odžak napisali su pismo u kojem su istakli da su ponosni na svoju domovinu.

“Jako smo ponosni na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, kojoj dajemo bezrezervnu podršku u svim sportovima. Imamo preko 300 aktivnih članova i prepoznatljivi smo na svim utakmicama gdje igra naša reprezentacija”, navodi se u njihovom pismu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje