Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

NSBiH: “Nismo razmatrali imena za selektora, čekamo izvještaj Misimovića i Spahića”

Preuzmite sliku

Danas je održana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj niti je bilo razmatrano niti je donesena ikakva odluka o izboru novog selektora. Stručna komisija nije dostavila izvještaj po pitanju obavljenih razgovora, kazao je generalni sekretar NS BiH Adnan Džemidžić.

Poručio je kako će Izvršni odbor zakazati narednu sjednici onog momenta kada bude završen izvještaj Stručne komisije.

Na pitanje novinara da li će ta sjednica biti zakazana za sljedeći ponedjeljak, generali sekretar NS BiH odgovorio je kako će javnost biti blagovremeno obavještena o tačnom datumu.

Džemidžić je otkrio kako je danas na sjednici fokus bio na uspjehu ženske nogometne selekcije kao i nastupu U-21.

Dodao je da očekuje izvještaj Zvjezdana Misimovića i Emira Spahića

“Niti jedan niti drugi nisu bili prisutni sjednici, očekujemo da će izvještaj dostaviti u pisanoj formi. Naravno, ako Izvršni odbor procijeni da oni moraju biti prisutni – sigurno će zauzeti svoje učešće u radu. Međutim, morate biti svjesni i trenutne situacije (sa pandemijom). Znate da je teško preći granice. Sigurno je da će oni u skoro vrijeme uraditi izvještaj”, kazao je Džemidžić.

Generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na kraju je ponovio kako Izvršni odbor danas nije pomenuo niti jedno potencijalno ime za selektora “Zmajeva”. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje