Srijeda, 15. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nogometni savez zatražio odgodu utakmice baraža sa Sjevernom Irskom

NSBiH dalje obavještava UEFA-u da svi državljani BiH koji dolaze iz navedenih područja, moraju biti u obaveznom 14-dnevnom karantinu, kao i u samoizolaciji ako dolaze iz drugih područja u kojima se pojavio Covid-19

Rukovodstvo NSBiH danas je zvanično uputilo dopis UEFA-i u kojem traže da se odgodi utakmica baraža za plasman na EURO 2020, između selekcija BiH i Sjeverne Irske, koja prema kalendaru takmičenja treba da se igra 26. marta u Zenici.

U dopisu je, između ostalog navedeno, da situacija sa širenjem korona virusa u BiH ima tendenciju da postane mnogo ozbiljnija, te da su relevantne institucije na državnom nivou već poduzele odgovarajuće mjere. Te mjere obuhvataju zabranu javnih okupljanja, održavanje sportskih događaja, kao i zabranu ulaska u zemlju za građane Italije, Njemačke, Francuske, Španije, Irana, Koreje i Kine.

NSBiH dalje obavještava UEFA-u da svi državljani BiH koji dolaze iz navedenih područja, moraju biti u obaveznom 14-dnevnom karantinu, kao i u samoizolaciji ako dolaze iz drugih područja u kojima se pojavio Covid-19.

To znači da većina bh. igrača ne bi mogla igrati utakmicu play-offa, te NSBiH moli da se još jednom razmotre svi rizici koji bi nastali u slučaju odigravanja ovog susreta.

U dopisu se na kraju naglašava da je Savez u stalnom kontaktu sa odgovarajućim državnim institucijama, te da su sve aktivnosti NSBiH u skladu sa preporukama i odlukama ovih institucija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,