Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Misimović o ljiljanima na stadionu: Uvijek dobrodošao na našim utakmicama

Preuzmite sliku

Nogometna selekcija Bosne i Hercegovine večeras protiv Portugala na Stadionu “Bilino polje” u Zenici igra meč 8. kola kvalifikacija za Evropsko prevenstvo 2024. godine, u kojem je pobjeda imperativ za zadržavanje izgleda za osvajanje drugog mjesta te direktan plasman na EP.

Selektor Savo Milošević imao je u Vaduzu protiv Lihtenštajna uspješan debi na klupi “Zmajeva”, a nada se da će i večeras, pred punim tribinama zeničkog stadiona, prikazati dobru igru i ostvariti pobjedu.

Zvjezdan Misimović je na svom Instagram profilu prokomentarisao je aktuelnu temu vezanu za unošenje obilježja na stadion.

“Ljiljan je bosanski simbol i uvijek dobrodošao na našim utakmicama”, napisao je Misimović.

  • Ranije je najvatrenija navijačka grupa BH Fanaticos uputila poruku svim navijačima koji dolaze na utakmicu Bosna i Hercegovina – Portugal.

    Vezano | BH Fanaticosi: Ponesite što više zastava sa ljiljanima, performans počinje u 20. minuti 

    “Sve one kojima je Bosna i Hercegovina u srcu pozivamo da u ponedjeljak, na utakmicu protiv ekipe Portugala, ponesu što više zastava s ljiljanima. Povod je performans koji nastojimo održati sa svima poznatom pjesmom koja dugo nije bila na tribini. Početak je u 20. minuti. Vidimo se!” napisali su u pozivu navijačima BH Fanaticosi.

    Iz N/FS BiH su ranije napomenuli kako nije dozvoljeno unošenje obilježja osim onih Bosne i Hercegovine i Portugala.

    Vezano | Nogometni savez BiH izdao preporuke navijačima, da li su zabranjene zastave sa ljiljanima? 

    “Dozvoljeno je unošenje zastava i drugih navijačkih materijala isključivo sa državnim obilježjima Bosne i Hercegovine i Portugala”, stoji u saopštenju krovne kuće bh. nogometa.

    Ono što sigurno neće biti dozvoljeno , a u jeku sukoba između Izraela i Hamasa, je unošenje izraelske ili palestinske zastave s obzirom da bi to sa sobom nosilo ozbiljne novčane posljedice po Nogometni savez.

    Utakmica Bosna i Hercegovina – Portugal se igra večeras na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20:45 sati uz direktan televizijski prijenos na BHT1.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,