Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nogometni savez BiH izdao preporuke navijačima, da li su zabranjene zastave sa ljiljanima?

Preuzmite sliku

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će naredni domaći meč u kvalifikacijama za EURO 2024 odigrati protiv Portugala 16. oktobra u 20:45 sati na „Bilinom polju“ u Zenici.

Za utakmicu vlada veliko interesovanje zbog dolaska jedne od najjačih reprezentacija svijeta u našu zemlju, pa su iz N/FS BiH izdali niz preporuka, ali i zabrana.

“Zbog pojačanih sigurnosnih mjera koje će se poduzimati sa ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije.

Kapije stadiona se otvaraju 2 sata prije početka utakmice.

Djeci mlađoj od 7 godina nije dozvoljen ulaz na stadion. Molimo posjetioce da ne dovode djecu na stadion jer zbkvalifikacije za EUog činjenice da je stadion rasprodat i mogućih gužvi na ulazu, ugrožavate njihovu sigurnost. Djeca starija od 7 godina moraju posjedovati ulaznicu.”

Iz N/FS BiH su također napomenuli kako nije dozvoljeno unošenje obilježja osim onih Bosne i Hercegovine i Portugala, što se može odnositi i na zastavu Republike Bosne i Hercegovine.

“Dozvoljeno je unošenje zastava i drugih navijačkih materijala isključivo sa državnim obilježjima Bosne i Hercegovine i Portugala”, stoji u saopštenju N/FS BiH, no nejasno je da li se to odnosi i na zastavu sa ljiljanima, prenosi N1.

Za kraj, iz bh. kuće fudbala savjetovali su navijačima da fer i korektno podrže reprezentativce Bosne i Hercegovine tokom cijelih 90 minuta.

Biće zanimljivo vidjeti da li će navijači koji dođu sa zastavom s ljiljanima biti vraćeni na ulazu, iako su prethodno kupili ulaznicu. Sigurno će ih biti mnogo i svi su to gotovo i najavili.

Jutros je zastavlja sa ljiljanima osvanula i ispred zgrade NS BiH u Sarajevu.

“Ujutro da ih zastava dočeka ispred Saveza kao što će i na tribinama! AntiDayton pokret”, naveo je Nihad Aličković ispred AntiDayton pokreta i dobio brojnu podršku.

Nije poznato da li je Saveza već sada uklonjena, ali biće zanimljivo ispratiti reakciju odgovornih iz Saveza.

“Pozivamo sve one navijače koji će biti na tribinama u Zenici i pratiti utakmicu BiH – Portugal da ne dozvole sebi niti bilo kome drugom da im u sopstvenoj državi oduzimaju i zabranjuju unošenje zastave sa ljiljanima na tribine.

Poruka Vici zeljkoviću i Savi Miloševiću je ta, da nas vaš stav o LJILJANIMA NE ZANIMA i da se s tim imate samo pomiriti ili se možete noge uhvatiti i doviđenja ali da pokušavate da zabranite unošenje ljiljana na tribine, ZABORAVITE.

Takođe upućujem poruku svim policijskim službenicima i svim zaštitarima koji će osiguravati ulaze u stadion, da se ne dovode u glupe, blamirajuće i kompromitirajuće situacije pokušavajući da oduzimaju navijačima zastave sa ljiljanima! Ne zanima nas ni komanda, ni naređenje, ni uputa Saveza niti nas zanimaju oni kojima smetaju ljiljani. Oni kojima ljiljani smetaju njima onda smeta i DRŽAVA BOSNA I HERCEGOVINA i njena historija i to NIJE NAŠ PROBLEM!” – navodi Nihad Aličković u svojoj objavi na Facebooku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje