Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

BH Fanaticosi: Ponesite što više zastava sa ljiljanima, performans počinje u 20. minuti

Preuzmite sliku

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Zenici odigrati utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Protivnik je Portugal, a sve karte za ovu utakmicu odavno su rasprodate.

Ipak, osim same utakmice, još neke stvari će biti jako zanimljivo pratiti, a jedan od njih je i stav BHFanaticosa.

Naime, oni su i na susretu u Lihtenštajnu itekako imali šta da kažu, te su u nekoliko navrata prekidali utakmicu.

Za sutrašnju utakmicu su pripremili nešto posebno, a o svemu su obavijestili sve navijače putem svoje Facebook stranice.

“Sve one kojima je Bosna i Hercegovina u srcu pozivamo da u ponedjeljak, na utakmicu protiv ekipe Portugala, ponesu što više zastava s ljiljanima. Povod je performans koji nastojimo održati sa svima poznatom pjesmom koja dugo nije bila na tribini. Početak je u 20. minuti. Vidimo se”, stoji u objavi BHFanaticosa.

Biti će jako zanimljivo ispratiti šta su ovaj put spremili BHFanaticosi, te na koji način će nastaviti svoj “rat” protiv saveza.

Podsjetimo, navijači reprezentacije Bih u Vaduzu su u nekoliko navrata prekidali utakmicu naše selekcije protiv Lihtenštajna.

Početkom drugog poluvremena na terenu su se pojavile i baklje. Sudija je istog trenutka prekinuo utakmicu te je uz pomoć kapitena Edina Džeke zamolio navijače da ne prekidaju susret.

Oni su nakon razgovora i poslušali kapitena, no s tribina se jasno čulo šta žele: “Savez, napolje” i “Vico, odlazi”, čulo se s tribina stadiona u Vaduzu.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje