Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milan Đurić odigrao 500-tu utakmicu u svojoj karijeri

Preuzmite sliku

Fudbaler Hellas Verone podsjetio je kako je sa profesionalnom karijerom započeo još prije 16 godina, 30. oktobra 2007 godine. Od tada je nastupao 10 klubova, devet u Italiji jedan u Engleskoj.

Nosio je dresove Cesene, Parme, Ascolija, Crotonea, Crmonesea, Trapanija, Citaddele, Salernitane i Hellas Verone. U Engleskoj je godinu dana igrao za Bristol City.

U 500 utakmica ukupno je dao 89 golova i 34 puta asistirao, barem ako je vjerovati javno dostupnim statistikama.

Najviše golova dao je za Salernitanu. U 132 utakmice postigao je 29 golova i 11 puta asistirao. U Ceseni je u 156 utakmica postigao 26 golova i osam asistencija.

  • Za Bosnu i Hercegovinu ima sjajnu staistiku – u 15 mečeva zabio je sedam golova. A šta tek reći o statistici u U21 BiH u kojoj ima više golova nego utakmica – u četiri meča šest puta je tresao mreže protivnika.

    Za BiH ne igra jako dugo – praktično od 2016. godine i mandata Baždarevića. Istina, kod Bajevića je 2020. godine odigrao jednu sat vremena protiv Nizozemske, ali prije toga je imao pauzu od četiri godine.

    Predvodio je BiH i do Kirin Kupa, a u karijeri je još samo podigao pehar osvajača treće talijanske lige godine sa Cesenom.

    Danas u Seriji A ima u ovoj sezoni 3 gola i jednu asistenciju u 14 utakmica. Dao je još jedan gol i jednom asistirao u Kupu Italije.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,