Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milan će odbiti igrati Superkup?! Juventus već u Dohi, otputovali i Pjaca i Pjanić

Preuzmite sliku

Milan je morao odgoditi put u Katar jer im je avion ostao u Londonu zbog tehničkoga kvara, a ako se sličan problem ponovi i u srijedu moguće je da će odbiti zaigrati u finalu s Juventusom u petak.

Naime, igrači Juventusa su već stigli u Dohu i u Milanu smatraju da ne bi bilo pošteno da protivnik ima dva dana prednosti u prilagodbi ispred njih.

“Trpimo ozbiljnu sportsku štetu. Juventus je već u Dohi, već sutra će trenirati na temperaturi koja je za 20 stepeni veća nego u Milanu. Mi bismo mogli stići tamo tek navečer, tako da nam ostane vremena samo za jedan trening dan prije utakmice,” rekao je Adriano Galliani.

Dodajmo i da je Massimiliano Allegri u Dohu poveo i Marka Pjacu koji se vraća nakon povrede, te Miralema Pjanića čiji je nastup zbog problema s kukom i dalje pod upitnikom.

Juventusova ekipa za talijanski Superkup: Buffon, Chiellini, Benatia, Pjanić, Khedira, Cuadrado, Marchisio, Higuain, Hernanes, Alex Sandro, Barzagli, Mandžukić, Lemina, Pjaca, Dybala, Asamoah, Rugani, Neto, Lichtsteiner, Sturaro, Audero, Evra, Coccolo, Andersson.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,