Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Messi donio odluku: Nakon 20 godina želi napustiti Barcelonu, vijest šokirala navijače

Preuzmite sliku

Argentinski fudbaler Lionel Messi izrazio je želju da napusti Fudbalski klub “Barcelona” i o tome je obavijestio katalonski klub, javili su španski mediji.

Neimenovani izvor u klubu potvrdio je za AFP da Messi (33) želi da jednostrano raskine ugovor sa katalonskim klubom.

Messijevi advokati poslali su “Barceloni” fax u kojem navode da višestruki najbolji fudbaler svijeta želi da prekine ugovor aktiviranjem klauzule iz ugovora za odlazak iz kluba.

Poznato je da u ugovoru postoji klauzula po kojoj Messi može da ode iz “Barcelone”, a da drugi klub nije dužan da katalonskom klubu plati obeštećenje ukoliko Katalonci budu obaviješteni o njegovoj odluci zvaničnim kanalima za komunikaciju.

  • Međutim, iz kluba tvrde da je istekao period u kojem važi klauzula i da je Messi ugovorom vezan do kraja sezone 2021. godine.

    Klub je sazvao hitnu sjednicu odbora direktora na kojoj bi trebalo da bude donesena konačna odluka.

    Messi je član “Barcelone” posljednjih 17 godina, a njegovoj odluci da promijeni sredinu “pomogao” je težak poraz od “Bayern Münchena” od 8:2 u četvrtfinalu Lige šampiona.

    Fudbalski klub iz Katalonije prolazi kroz težak period u kojem je Holanđanin Ronald Kuman postavljen za novog trenera.

    Kriza se pogoršala time što je novi trener saopštio pojedinim igračima da ne računa na njih u naredne dvije godine, koliko traje njegov ugovor.

    Pojedini španski mediji navode da je Messi i ranije razmišljao o odlasku iz kluba, te da je u više navrata govorio o padu forme “Barcelone”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,