Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Mamić otkrio kako je zarađivao na izbjeglicama iz Obrovca i Zenice, prozvao i Prosinečkog

Nekadašnji čelnik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić danas je iznio odbranu pred Županijskim sudom povodom optužbi da je protivzakonito izvlačio novac iz kluba kojim je rukovodio.

Mamić je u dijelu svog izlaganja na uvid iznio potvrde igrača o saglasnosti s podjelom novca od njihovih transfera sa klubom.

“Ovdje imam spisak svih igrača koji su prije mog dolaska u Dinamo imali ugovore o podjeli transfera sa klubom. Ja sam promijenio praksu na način da većina novca ostane u klubu. Donio sam u klub 2,5 milijarde kuna neto kroz prodaju igrača. I evo me u sudnici”, rekao je Mamić, a prenose hrvatski mediji.

Bivši prvi Dinamov čovjek je sebe predstavio kao uzornog građanina koji redovno plaćao porez, za razliku od upravo igrača o čijim se karijerama brinuo kao predsjednik zagrebačkog kluba.

“Šta je zajedničko svim tim igračima? Ovdje su svi ti famozni velikani koji su dobili novac u inostranstvu i nikad Hrvatskoj nisu platili ni kunu poreza i nikoga u Hrvatskoj ne interesiraju Marić, Bišćan, Šimić, Viduka, Prosinečki, Cvitanović, Rukavina… koji su dobili novac tamo negdje i nisu platili porez u Hrvatskoj. A ja sam oštetio Dinamo jer sam donio ovdje 300 miliona eura, jer smo platili 20 miliona kuna poreza i poreza. Kako sam ja oštetio Dinamo? Pronašao izbjeglice iz Obrovca i Zenice, doveo ih u Dinama i prodao za 24, odnosno 9 miliona eura, kada su oni vrijedili 12,5 i 2 miliona, donio novac u Dinamo, platio porez, oni zaradili. Nestvarno je da sam ja kriv. Pa 200 ljudi u Dinamu prima platu i to ne bilo kakvu”, poručio je Mamić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje