Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lider ‘pao’ u Mostaru: Tuzla City nakon preokreta poražen od Veleža (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Veleža poslije preokreta su rezultatom 2:1 savladali Tuzla City, te su se drugim uzastopnim trijumfom pobjegli iz opasne zone i sada mogu mnogo mirnije ući u nastavak sezone.

Iako je Velež odlično otvorio susret gostujući tim je pogotkom Voje Ubiparipa poveo u 38. minuti, a najbolji strijelac Premijer lige BiH pogodio je na fenomenalan način, udarcem sa distance.

Pokolebao je ovaj pogodak Velež, no domaći tim do kraja poluvremena pravi još jednu stopostotnu šansu. Brandao šutira direktno u Fejzića.

Velež nije odustajao od ofanzivne igre ni u drugom dijelu, a Brandao koji je mogao biti tragičar svog tima, pretvorio se u pravog heroja, golovima u 67. i 71. minuti za potpuni preokret svog tima.

Iako su imali zaostatak, gosti nisu do kraja susreta napravili previše šansi, a Velež je preko Fajića i Behrama prijetio i mogao je i ubjedljivije slaviti, no oni nisu bili precizni.

Velež sada ima 11 bodova, pobjegao je Širokom i Mladosti na tri boda prednosti, dok Tuzla City ostaje na 20 bodova. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,