Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lavovska borba nije urodila plodom, Belgija bolja od BiH na Grbavici (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je odigrala susret kvalifikacija za odlazak na svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, protiv Belgije.

Belgija je povela na Grbavici već u četvrtoj minuti. Eden Hazard je sjajno prošao po desnoj strani i ubacio za Thomasa Meuniera koji je majstorskom završnicom matirao Asmira Begovića za vodstvo Belgije na Grbavici.

Zmajevi su izjednačili poslije pola sata igre. Kolašinac je uposlio Edina Džeka koji se nekako izborio za loptu i potom je prebacio na drugu stranu za Harisa Medunjanina kome nije bilo teško postići pogodak za izjednačenje rezultata.

Zmajevi su u potpunosti preokrenuli rezultat u 39. minuti susreta. Asmir Begović je ispucalo loptu, ona je prebacila Jana Verthongena i došla do Edina Višće koji je izašao sam na Thibauta Courtoisa i pogodio za veliko vodstvo naše reprezentacije.


Belgijanci su izjednačili u 59. minuti susreta. Carrasco se poigrao sa Šunjićem i šutirao, Begović je odbranio njegov udarac, a na odbijenu loptu je natrčao napadač Chelseaja Michy Batshuayi i izjednačio rezultat.

Asmir Begović je u 67. minuti zaustavio neugodan udarac Tielemansa, a minutu poslije Belgijanci su u potpunosti preokrenuli rezultat. Korner je izveo De Bruyne, lopta je došla do Carrasca koji je uposlio Verthongena, a igraču Tottenhama nije bilo teško matirati golmana naše reprezentacije za vodstvo Belgije.

Igrala se 81. minuta kada je Izet Hajrović ubacio loptu iz kornera, a najbolje se u petercu snašao Đumić. U 83. minuti odbrana reprezenacije Bosne i Hercegovine se raspala nakon napada Belgije, pa je Carasco pogodio za novo vodstvo Belgije i konačnih 3:4. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje