Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kupili ga za 12 miliona eura, zaigrao s Messijem – sada vrijedi 120 i postaje najskuplji Argentinac

Preuzmite sliku

Mladi argentinski fudbaler Enco Fernandez jedan je od najboljih igrača “gaučosa” na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a to nije prošlo nezapaženo…

Mediji iz Velike Britanije prenose da je Fernandez postigao već usmeni dogovor sa Liverpulom i da bi na ljeto, ako ne još i ove zime, mogao da se preseli na “Anfield” i riješi više nego vidljive probleme u veznom redu koje je čitave jeseni imao tim Jirgena Klopa.

Interesantno je da je Fernandez, koji igra na mjestu centralnog veznog i isto tako može da odgovori po krilu, stigao iz Rivera u Benficu prije samo šest mjeseci i to za 12 miliona eura. Sada bi mogao da im donese deset puta veći novac.

Benfica je odmah “klepila” izlaznu klauzulu od 120 miliona eura i nakon ovakvih partija mladog Argentinca – i ne razmišlja da ga pušta ispod ove svote. Isto su uradili i sa Darvinom Nunezom kod koga je takođe Liverpool morao da aktivira “klauzulu” i dovede ga za 100 miliona eura. Sada bi još jedan fudbaler portugalskog giganta mogao da ode za devetocifreni iznos – kakvih se trener Liverpola često grozio, ali sada izgleda i on shvata da je to neminovno u današnje vrijeme.

Osim Liverpula, za mladog Fernandeza zainteresovani su Manchester City i Manchester United, a “spektakularni igrač”, kako kaže Messi za Enca, izgleda se već odlučio da završi na “Anfieldu”.

Odigrao je inače svega 24 utakmice u Evropi – i na njima zabilježio tri gola i pet asistencija – da bi eksplozija u Kataru bila dovoljna da ga svi redom primijete. I zaista ne čudi što je starter u reprezentaciji Argentine sa kojom će pokušati večeras od 20 sati da dođe do finala Svjetskog prvenstva. (Mondo)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,