Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jedan je Ćiro: Blažević sa posljednjim Zagrebom porazio Dinamo

blazevic
Preuzmite sliku

Miroslav Ćiro Blažević 1 – Zdravko Mamić 0

blazevicU posljednjoj utakmici 17-tog kola Hrvatske nogometne lige zadnja ekipa na tabeli NK “Zagreb” pod rukukovodstvom Miroslava Ćire Blaževića odigrala je gradski derbi sa NK “Dinamom” mnogi su bili pesimistični kada je početkom novembra mjeseca rukovodstvo Zagreba objavilo da će angažovati legendarnog Ćiru koji će pokušati napraviti čudo i Zagreb ostaviti u društvu najboljih.

Od ranije je već poznato da Ćiro nije u najboljim odnosima sa prvim čovjekom Dinama, Zdravkom Mamićem. Iako je u ovoj utakmici Dinamo važio za apslolutnog favorita, najstariji trener trenutno u Evropi se potrudio da tako ne bude, poznavajući trenera svih trenera možemo samo zamisliti razgovor Ćire i nogometaša Zagreba prije utakmice.

Ćiro je uspio po ko zna koji put motivisati svoju ekipu, u ovom slučaju posljednjeplasirani Zagreb koji je porazio gradskog rivala Dinamo rezutlatom 1:0, strijelac jednog gola na utakmici bio je Abdurahimi u 50-tom minutu. A Zagreb je posljednjih 10 minuta igrao sa igračem manje međutim uspjeli su izdržati do kraja i slaviti pobjedu.

zagreb tekma

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: