Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jakirović usred sezone napušta Zrinjski i preuzima Rijeku?

Preuzmite sliku

Rijeka je veoma blizu toga da potpiše novog trenera, a to bi trebao biti aktuelni šef stručnog štaba Zrinjskog Sergej Jakirović (45), javljaju Sportske novosti.

Jakirović je i ljetos često bio spominjan na Rujevici, ali tada je Mišković predugo čekao Matjaža Keka. Kad je shvatio da se Slovenac neće vratiti, Zrinjski je već bio duboko u evropskim takmičenjima i Jakirovićev odlazak više nije bio moguć.

Jakirović je prošle zime bio kandidat i za Dinamo. I bio je veoma blizu, ali Zrinjski ga je zadržao jer nije želio riskirati put do naslova prvaka.

A očito je Jakirović tada dobio obećanje da će ga pustiti kada dođe nova ponuda. Nije iz Maksimira, ali i Rujevica je veliki izazov te prilika za punu trenersku afirmaciju.

Zrinjski je i sada vodeća ekipa Premijer lige BiH, ima tri boda i utakmicu manje od Širokog Brijega i Borca iz Banja Luke. S tim da je osam evropskih utakmica koje je Zrinjski imao ljetos bilo razlog lošeg prvenstvenog ulaska u sezonu.

Međutim, Jakirović je to brzo posložio i Zrinjski se vratio tamo gdje mu je i mjesto.

U Rijeci ga čeka drugačija misija. Rijeku najprije treba izvući iz opasne zone, posložiti odnose u svlačionici, vidjeti ko je doista igrač za Rijeku, a ko nije te onda krenuti prema vrhu HNL-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,