Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ivan Kostić za Tuzlanski.ba: „Nismo slučajno tu gdje jesmo, ekipa ima kvalitet i karakter“ (FOTO)

Preuzmite sliku

Polufinalni dvoboj u okviru kupa BiH sa ekipom Željezničara u velikoj mjeri obilježio je stoper Slobode, Ivan Kostić. Pored postignutih golova skupa sa saigračima iz zadnje linije izvrsno je obavio sve defanzivne zadatke i svom timu omogućio prolazak u finale kupa BiH.

Pored odličnih partija u kupu, Kostić briljira i u prvenstvu gdje je u dosadašnjem dijelu sezone,  čak tri puta uspio savladati protivničkog golmana i na taj način postao treći strijelac tima. Njegov učinak bi možda bio i veći, ali zbog nedostatka dozvole za nastup nije upisao niti jedne minute na terenu u prva četiri kola.

– Od početka sezone pa sve do danas, pokazali smo da nismo slučajno tu gdje jesmo. Ova ekipa ima kvalitet i karakter da se bori do kraja za trofej kupa ali i za titulu prvaka. Odlučni smo u namjeri da svaku utakmicu probamo odigrati što bolje i da svaki susret okončamo kao pobjednici. Kakav će na kraju sezone biti epilog, to ćemo vidjeti.

  • sloboda-zeljo-kup-revans2004
  • U okviru 26. Kola BHT Premijer lige BiH fudbaleri Slobode će gostovati kod ekipe Olimpica kojoj su bodovi neophodni u nastavku borbe za opsatanak. Kostića i saigrače očekuje još jedan težak ispit.

    – Svaka utakmica koja slijedi do kraja prvenstva je teška na svoj način. Bodovi trebaju svima, nama za titulu, njima daju šansu za opstanak. Međutim, kalkulacija nema, moramo istračati na teren, odigrati maksimalno ozbiljno i pokušati ostvariti pobjedu, biće teško ali i svaka utakmica koja je iza nas, nije bila ništa lakša.

  • sloboda-siroki-liga-2016004
  • Ivan Kostić je u svojoj karijeri igrao za Banat, Rad, Napredak, Timok, FK Dolina Padina a prije dolaska u Tuzlu nosio je dres Borca iz Banja Luke. Od dolaska u Tuzlu do danas stoper Slobode ima samo riječi hvale.

    – Suvišno je bilo šta govoriti o ljudima u Tuzli, publici i navijačima na tribinama, svi su sjajni, „Fukare“ odlične, prate nas na svakom gostovanju i upravo su oni dodatni motiv zbog kojeg želimo u grad soli da donesemo barem jednu titulu, zaključio je Kostić. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,