Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Italijanska Gazzetta: Inter od Ronalda nije imao ovakvog napadača

Preuzmite sliku

Inter je sinoć u 7. kolu Serie A pobijedio Sassuolo 2:1 preokretom u drugom poluvremenu.

Domaćini su poveli golom Berardija iz penala u 22. minuti, a nakon toga su promašili još tri velike šanse. Intera nije bilo nigdje pa je Simone Inzaghi u 57. minuti napravio čak četiri izmjene. Jedan od igrača koji je ušao bio je Edin Džeko koji je 33 sekunde kasnije izjednačio.

Ivan Perišić je savršeno ubacio s lijevoga krila, a reprezentativac BiH natrčao je na loptu i zakucao je u gol za 1:1. Džeko je u 78. minuti donio potpuni preokret Interu nakon što je pobjegao Consigliju i golman Sassuola ga je neoprezno srušio u šesnaestercu. Penal je sigurno izveo Lautaro Martinez i donio Interu petu prvenstvenu pobjedu u ovoj sezoni.

  • Džeko se tim golom izjednačio na prvome mjestu ljestvice strijelaca Serie A sa šest golova i prometnuo se u najboljeg Interova igrača. To mu je bio peti gol u zadnje četiri prvenstvene utakmice, a učinak od šest golova u prvih sedam kola nije imao nijedan Interov napadač još od Brazilca Ronalda u sezoni 1997./1998.

    “Imamo novi slučaj Benjamina Buttona. Nevjerovatni uzlet Džeke u Interu je nevjerovatna stvar koju treba dobro izučavati. Reprezentativac BiH izgleda preporođeno u usporedbi s onim kako je izgledao u Romi prošle sezone koja ga se vrlo lako odrekla. Džeko je možda zakasnio par godina u Inter, ali se pokazao kao najbolja kupnja ovog ljeta. Uvijek je maksimalno motivisan, uvijek je na pravome mjestu i uvijek pokazuje želju za dokazivanjem da je i dalje igrač za velike stvari”, piše Gazzetta dello Sport u današnjem broju.

  • Džeko je u čitavoj prošloj sezoni zabio samo sedam golova u prvenstvu, a ove je stigao već do šest.

    “Edin ima veliku želju odužiti se onima koji su vjerovali u njega pred kraj karijere. Inter napadača koji je zabio šest golova u prvih sedam kola prvenstva nije imao još od velikog Ronalda. To je bolji učinak i od Milita i od Vierija i brojnih drugih koji su u ovom dresu pisali historiju. Ako postoji još neko ko sumnja u ovog 35-godišnjaka, neka pogleda njegov nastup protiv Sassuola”, dodaje Gazzetta.

    Džeko je ovog ljeta stigao iz Rome kao slobodan igrač, a mogao bi se pokazati ključnim u Interovoj borbi za obranu naslova prvaka.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje