Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Inter Miami: Ozvaničen dolazak Higuaina iz Juventusa

Preuzmite sliku

Argentinski fudbaler Gonzalo Higuain službeno je prešao iz Juventusa u Inter Miami, člana američkog MLS-a, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iskusni 32-godišnji napadač je danas zvanično predstavljen kao novi igrač Inter Miamija, a Argentinac je istakao da želi doprinijeti da njegov novi klub ispuni važne ciljeve.

“Prije svega, želim se zahvaliti Inter Miamiju na trudu koji su uložili da me kupe. Siguran sam da će ovo biti prekrasno iskustvo u mom životu. To sam tražio, novo iskustvo u novoj ligi i prelijepom gradu. Sretna sam što sam ovdje i što je sve postalo službeno“, rekao je Higuain za službenu web stranicu kluba, čiji je jedan od vlasnika nekadašnji sjajni engleski fudbaler David Beckham.

Higuain je profesionalnu karijeru počeo 2005. u River Plateu, da bi dvije godine kasnije prešao u Real Madrid. Poslije šest sezona u “kraljevskom klubu“ odlazi u Napoli, a zatim je igrao za Juventus, te na posudbama za Milan i Chelsea. Posljednju sezonu odigrao je za “staru damu“ te upisao 43 nastupa u takmičarskim utakmicama i postigao 11 golova. U dresu reprezentacije Argentine odigrao je 75 susreta uz 31 pogodak. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje