Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hoće li na klupi Slobode Ćiru zamijeniti Sergej Barbarez?

Preuzmite sliku

Načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović i njegov pomoćnik Vedran Lakić, primili su danas Miroslava Ćiru Blaževića, šefa stručnog štaba FK Sloboda i potpredsjednika kluba, Amera Karabegovića.

U toku srdačnog i prijateljskog razgovora, načelnik je još jednom čestitao treneru FK Slobode Ćiri Blaževiću, predsjedniku kluba Azmiru Husiću, Upravi, igračima i navijačima FK „Sloboda“, na velikom uspjehu i povratku „Slobode“ u premijer ligu.

Načelnik je izrazio nadu da će, nakon obavljenog postupka licenciranja, uprava „Slobode“ i Miroslav Ćiro Blažević, uskladiti volje i uspješno dogovoriti nastavak saradnje. Miroslav Ćiro Blažević je izjavio da je imao odličnu saradnju sa upravom Slobode, načelnikom Imamovićem i svim građanima Tuzle.

Uprkos željama ljubitelja fudbala u gradu soli da trener svih trenera na klupi Slobode ostane još neko vrijeme to se neće dogoditi. Blažević je jučer i danas u izjavama za medije bio kategoričan i odlučan o tome da više neće biti trener Slobode, također je kazao da mu je žao zbog toga jer je već bio isplanirao tok priprema za Premijer ligu BiH. Ćiro je istakao kako nije do njega

Ovo je moja definitivna odluka. Sada može doć’ sa ne znam kakvom ponudom i uslovima, ja neću prihvatiti. Iz jednostavnog razloga jer sam povrijeđen. I kada nisam ništa imao, znao sam itekako respektirati svoje dostojanstvo, pogotovo dana kada je u svijetu nogometa nešto predstavljam. Ipak, ne možeš s menom tako. Ali, svako ima pravo na svoje viđenje, onaj ko plaća, on ima pravo i na odluku, ali isto tako i na odgovornost” – govori Blažević. i dodaje.

“Ostavljam Slobodu u dobrim rukama. Mojim prvim asistentima Denisu Kariću i Mirsadu Dediću. S njima sam sve ove divne trenutke zajedno proživljavao. Bili smo tri duše, a jedno tijelo. Zahvalan sam im na svemu, podršci i korektnom odnosu. Volio sam ih kao svoju djecu, kao uostalom i sve svoje dobre ljude iz Slobode” – kazao je Ćiro.

Ćim se pojavila informacija o mogućem odlasku Ćire Blaževića, krenule su špekulacije o njegovom nasljedniku.

Prema nezvaničnim informacijama spominje se ime bivšeg reprezentativca BiH Sergeja Barbareza, a prema pisanju Avaza za klubu Slobode zagrijan je i Ljupko Petrović, bivši bosansko-hercegovački nogometaš, danas nogometni trener. S Crvenom zvezdom osvojio je Kup europskih prvaka 1991. godine.

Prvi čovjek kluba Azmir Husić nakon jučer održane Skupštine kluba gdje je članovima Skupštine FK Sloboda zvanično saopštio da se Sloboda nalazi u minusu od 7.766.784,72 KM otputovao je za SAD gdje će provesti nekoliko dana, a zatim će se zaputiti na Mundijal u Brazil. Zvanične pripreme za Premijer ligu BiH zakazane su za 20 juni. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje