Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fantastični Džanan Musa predvodio Real Madrid do finala Eurolige!

Preuzmite sliku

Košarkaši Real Madrida plasirali su se u finale Eurolige nakon što su večeras u polufinalu u Berlinu bili bolji od Olympiacosa rezultatom 87:76.        .

Real Madrid je daleko bolje otvorio utakmicu, a prvu četvrtinu obilježio je sjajan procenat šuta za tri poena čime su madriđani napravili veliku razliku već u prvom periodu susreta (28:10).

U drugoj četvrtini grčki tim je zaigrao dosta bolje ali nedovoljno da anulira prednost, pa se na odmor otišlo kod rezultata 56:37.

  • Grci u nastavku igraju znatno bolje, agresivna odbrana, razigrani Alec Peters i treću četvrtinu uspjevaju okončati u svoju korist (15:21) i time smanjiti rezultatski zaostatak.

    I u posljednjoj četvrtini Olympiacos je  uspio smanjiti zaostatak na -10, ali igrači Real Madrida su pokazali da je u ovakvim momentima iskustvo presudno pa su utakmicu mirni priveli kraju.

    Džanan Musa je odigrao odličnu utakmicu i sa 20 poena susret je okončao kao najefikasniji u redovima Real Madrida, učinku je dodao i tri skoka i dvije asistencije. Pratili su ga još i Hezonja sa 12, Porier I Yabusele sa 11 poena.

  • U redovima Olympiacosa bolji od ostalih bili su Peters sa 23 poena, Mckissic sa 17 i Nigel Williams-Goss sa 15 postignutih poena.

    Podsjećamo, nešto ranije košarkaši Panathinaikosa plasirali su se u finale Eurolige nakon što su u prvom polufinalu u Berlinu bili bolji od Fenerbahčea rezultatom 73:57.

    Finalni susret igrat će se između Panathinaikosa i Real Madrida u nedjelju sa početkom od 18:00 sati.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje