Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode pobjedom otvorili sezonu u Prvoj ligi FBiH

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode večeras su pobjedom 3:2 otvorili sezonu u Prvoj ligi FBiH protiv Rudara iz Kaknja. 

Gosti iz Kaknja poveli su u ranoj fazi utakmice, već u trećoj minuti hladan tuš za navijače Slobode. Hasanović je šutirao lopta je pogodila igrača Slobode Mujkića i završila u mreži Muminovića.

Sloboda se tokom prvog poluvremena pokušavala oporaviti od ranog šoka. Dilaver, Kalesić, Dervišagić pokušavali su ugroziti gol gostiju ali fenomenalni Kršić osujetio je sve pokušaje crveno-crnih.  Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 0:1.

U nastavku izabranici Zlatana Nalića odlučni da na Tušnju u prvom kolu navijače počaste pobjedom. Crveno-crni su krenuli agresivno što se isplatilo već u 54. minuti kada Kalesić pogađa za 1:1. Slavlje navijača na tribinama nije ni prestalo, a isti igrač već u 55. minuti postiže novi pogodak i donosi Slobodi prednost (2:1). Veliku zaslugu za oba gola imao je Delić, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu.

Nakon postignutih golova Sloboda je nastavila držati konce igre, te imati veći posjed lopte. Do novog vodstva čekala se 83. minuta kada Dervišagić dovodi Slobodu u vodstvo 3:1. U sudijskoj nadoknadi Rudar preko Musića smanjuje na 3:2 što je bio i konačan rezultat susreta na Tušnju.

U 2. kolu Sloboda gostuje u Bihaću kod ekipe Jedinstva, dok će Rudar na svom terenu u Kaknju dočekati Goražde. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba) 

Standings provided by Sofascore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje