Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaler Srbije, Mitrović dao komentar: Lopta nije ušla u gol, rekao sam to i Ronaldu

Preuzmite sliku

Srbija i Portugal odigrali su 2:2 u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Gosti su imali 2:0 na poluvremenu, domaćin se u nastavku vratio, a u 93. minuti Cristiano Ronaldo postigao je gol za pobjedu.

Ipak, holandski suci Danny Makkelie i pomoćnik Mario Diks nisu vidjeli da je lopta punim obujmom prešla gol-crtu u trenutku kada je srpski kapetan Stefan Mitrović klizećim startom spriječio da ne ode dalje. Ronaldo je poludio na suce i bacio kapetansku traku te ljutito izašao s terena prije kraja utakmice.

Vezano | Ronaldo podivljao i bacio kapitensku traku: Ukrali mu čist gol za pobjedu protiv Srbije

Srpski fudbaler Mitrović smatra da je sve bilo u redu.

“Ronaldo ima svoje viđenje. Može biti ljut, a ja mislim da lopta nije ušla. Mi smo na kraju sretni zbog rezultata, izvukli smo bod. Nismo prezadovoljni jer smo išli na pobjedu“, rekao je pa dodao:

“Primili smo dva jeftina gola. Znali smo da tranziciju moramo izbaciti iz njihove igre, ali to nismo uspjeli u prvom poluvremenu. Pokazali smo hrabrost i da smo najbolji kad je najteže. Jako sam ponosan na momčad. Sad ne smijemo ovo sve uprskati. Hladne glave moramo ići u Azerbajdžan. Momčad koja bude uzimala bodove protiv slabijih, ići će na Svjetsko prvenstvo.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje